Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@csmekhm.hu | +36 (62) 532-222
Hírek, friss információk

Látogatási tilalom feloldása

 
2022. június 21.

Tisztelt Látogatóink!

Tisztelt Lakosság!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 15144-1/2022/EÜIG számú határozatával a COVID járvány miatti látogatási tilalmat visszavonta, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által 2022. 03. 17-én influenza járvány miatt elrendelt látogatási tilalom szintén visszavonásra került, így intézményünkben a látogatás 2022. 04. 21-től ismét engedélyezett, azonban a látogatást az utasításoknak megfelelően, az  alábbi szabályok következetes betartása mellett szükséges biztosítanunk:

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. Így kérjük az adott beteghez naponta legfeljebb csak két látogató érkezzen! Amennyiben az adott napon a beteget már egy látogató 60 perces időtartamban, vagy két látogató 30-30 perces időtartamban már látogatta, másik látogató számára a látogatást aznap már nem engedélyezhetjük!

Betegeink védelme érdekében a látogatók az intézmény teljes területén, így az udvaron is, mindvégig kötelesek maszkot oly módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje!

Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes kérem, hogy látogatáskor szíveskedjenek a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén, az intézmény udvarát előnyben részesíteni! Szabadtéri látogatás esetén nincs korlátozva a látogatók száma!

Kérjük, hogy a látogatás megkezdése előtt szíveskedjenek kezeiket a portánál és az épületek bejáratainál kihelyezett kézfertőtlenítő szerekkel fertőtleníteni!

Kérjük, hogy a jogszabályokban előírt védőtávolságot a betegekkel és a többi látogatóval szemben betartani szíveskedjenek!

Kérjük az alábbi látogatási idők pontos és következetes betartását:
Hétfőtől-szombatig:      16:30 – 17:00 óra között
Vasárnap:                      10:00 – 11:00 óra között
Ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően!
Gyermekosztályon:      minden nap:   15:00 – 18:00

Sürgősségi betegellátó osztályon: Naponta, a 08.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan, a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek nem látogathatók! Ez alól kivételt képeznek az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdéseiben meghatározott kapcsolattartási esetkörök, így a

  • a súlyos állapotban lévő beteg,
  • a kiskorú beteg
  • a szülő nő (vajúdás és a szülés alatt)

A beteg vallásgyakorlás céljából jogosult a kapcsolattartásra COVID-19 fertőzöttsége esetén is.

A fenti kapcsolattartáshoz szükséges engedélyt az osztályvezető főorvos, vagy az ügyeletes orvos adja ki. A kapcsolattartás ezekben az esetekben is csak egészséges, fertőző betegségtől mentes látogatóknak engedélyezhető. A látogatónak a COVID ellátó egységben a megfelelő védőfelszerelésbe be kell öltöznie.

A látogatás nem sértheti más betegek jogait, a betegellátás zavartalanságát és a biztonságos betegellátást!

Romlandó élelmiszert a páciensek részére behozni tilos!

Kérjük szíves együttműködésüket és a fenti szabályok következetes betartását!

 

Hódmezővásárhely, 2022. 04. 21.

 

Tisztelettel:

Dr. Kallai Árpád
intézményvezető


Ami még érdekelhet...

Keresés
Dátum, névnap
2022. szeptember 28., szerda
Vencel
EVP-EFI

EVP-EFI

EESZT

EESZT

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek
Hirdetés
Online tananyagok

www.AutoAlkatreszek24.hu
Hirdetés
Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden fontos információról!

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat!