Ugrás a fő tartalomhoz
Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@hmek.hu | +36 (62) 532-222
Betegellátó osztályok, szakrendelések

Általános Belgyógyászat

Alap információk:

Cím

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Imre József u. 2.

Elérhetőségek

Telefon: (62) 532-222

E-mail: belgyogyaszat@csmekhm.hu


Osztályon dolgozó szakemberek:


Részletes információk:

A belgyógyászati osztályunk jelenleg 18 aktív ágyon látja el Hódmezővásárhely, Mártély és Székkutas 53.000 lakosát. Fekvőbeteg osztályunkon döntő többségében a heveny általános belgyógyászati betegségek körében felmerülő esetek kerülnek ellátásra. A fekvőbetegek – az általános belgyógyászati diagnosztika és kezelés mellett - a kardiológiai, gasztroenterológiai, endokrinológiai és diabétológiai szakterületek vonatkozásában kapnak kiemelt szintű ellátást. Korszerű videó-endoszkópok, diagnosztikus és terápiás epeúti beavatkozásokra alkalmas muszerek, 24 órás EKG- és vérnyomásmonitorok, terheléses vizsgálatok végzésére használatos berendezések, illetve modern szívultrahang készülék, jó felszerelt radiológiai osztály és laboratórium segíti a gyógyítást osztályunkon. Az osztályon folyó szakmai munkát nagymértékben segíti és gyorsítja a közelmúltban kiépített Windows alapú, számítógépes hálózati rendszer. Osztályunkon a szakmai irányelveknek megfelelően kialakított rend szerint folyik a betegek ellátása. A minőségbiztosítás érdekében időszakonként átdolgozzuk, aktualizáljuk a diagnosztikus és terápiás tevékenységeinket. Fontosnak tartjuk tevékenységünk önellenőrzését, melynek során egy-egy időszakban a szakmai munkánkat áttekintjük, és szakmai gyakorlatunkat szükség esetén módosítjuk.

Belgyógyászati Osztályunkon a gyógyító orvoscsoport tagjai hosszú évek óta dolgoznak együtt. A munkaközösségben az általános belgyógyászati szakképesítés mellett ketten endokrinológiai, egy fő nefrológiai, hárman kardiológiai és ketten diabetológiai szakvizsgával rendelkeznek. Jelenleg több tehetséges fiatal kollégánk készül a belgyógyászati szakvizsgára. Képzett nővérgárdánk a fizikailag és pszichésen megterhelő feladatok ellenére kiválóan helytáll. Az osztályunkon folyó ápolási munka jó, amelyet az osztályunkon ellátott, kezelt betegek elégedettségi vizsgálatának eredményei is alátámasztanak. A leletezés, az adatok pontos tárolása, lekérdezése zökkenőmentesen folyik gyakorlott adminisztrátoraink közreműködésével.

Osztályunk valamennyi szakdolgozója törekszik arra, hogy lehetőség szerint részt vegyen azokon a hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon, kongresszusokon, ahol a szakma elismert, jeles képviselői is jelen vannak. Osztályunk a Szegedi Tudományegyetem Orvoskarával karöltve évtizedek óta fontos feladatának tekinti az orvos-, szakorvos- és nővérképzésben való aktív részvételt. Osztályunkon gyógyított betegeinkkel kapcsolatos megfigyeléseinkről, tapasztalatainkról eredményeinket több neves hazai és külföldi kongresszuson adtuk el, ezek egy részét közlemény formájában is megjelentettük. Az osztályunkon két tudományos minősítéssel bíró szakorvos dolgozik. Szoros szakmai és tudományos kapcsolatot ápolunk a Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikáival is. Az Erzsébet Kórház vonzáskörzetébe tartozó háziorvosokkal az évek során jó kapcsolatot alakítottunk ki. A betegellátáson túlmutatóan, a háziorvosok szakmai ismereteinek bővítésére is külön figyelmet fordítunk. Számukra helyi továbbképzéseken ismertetjük azokat az új diagnosztikai és terápiás eljárásokat valamint gyógyszerkészítményeket, amelyek az általános orvoslásban is hasznosíthatnak.