Ugrás a fő tartalomhoz
Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@hmek.hu | +36 (62) 532-222
Betegellátó osztályok, szakrendelések

Belgyógyászat-gasztroenterológiai Osztály

Alap információk:

Cím

Cím: 6900 Makó, Kórház utca 2.

Elérhetőségek

Telefon: (62) 511-151 / 182-es mellék

E-mail: bel@csmekhm.hu


Osztályon dolgozó szakemberek:


Részletes információk:

A makói Belgyógyászat-gasztroenterológia osztály 37 aktív ágyon működik: kényelmes, világos, fürdőszobával felszerelt, négy és kétagyas kórtermekben gyógyulnak betegeink.

Az osztályon mintegy húsz nővér és tizenkét orvos látja el a betegeket, ahol átlagosan havonta 150-200 beteg fordul meg – a kórházba érkező betegek legtöbbje a sürgősségi osztályon keresztül érkezik a kórházba, így az osztályra is.

A kórtermek zöme központi oxigénellátással és szívóval van ellátva. Az épülettömb, amelyben az osztály található egy 2006-os beruházás során épült fel. Az osztály korszerű endoszkópokkal van felszerelve, rendelkezésre állnak a gyomor- és végbél-tükrözések elvégzéséhez szükséges eszközök, megfelelő a felszereltség a szív ultrahang vizsgálatok végrehajtásához, a szív-ritmuszavar kiszűréséhez.

Az endoszkópos és echokardiológiás labor korszerű berendezései segítségével a gyomor, bélrendszeri panaszok kivizsgálása, köztük a heveny tápcsatornavérzéssel jelentkező betegek szakellátása, valamint a szívpanaszokkal érkező betegek kivizsgálása magas színvonalon, hatékonyan történik.

A gasztroenterológiánkét kitűnő szakember dolgozik: dr. Góg Csaba főorvos és dr. Dobra Mariann adjunktus.