Ugrás a fő tartalomhoz
Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@hmek.hu | +36 (62) 532-222
Betegellátó osztályok, szakrendelések

Ideggyógyászati Osztály

Alap információk:

Cím

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Imre József u. 2.

Elérhetőségek

Telefon: (62) 532-222

E-mail: ideggyogyaszat@csmekhm.hu


Osztályon dolgozó szakemberek:


Részletes információk:

Osztályon fekvőbetegeket 15 OEP által finanszírozott aktív ágyon tudunk kezelni. Az Ideggyógyászati Osztály orvosai és ápolói korszerű szakmai felkészültséggel, lelkiismeretesen mindent megtesznek az itt fekvő betegek gyógyulása érdekében. Munkánkat gyógytornász és logopédus is segíti. Különleges lehetőség a klinikai pszichológus, és a szociális munkás segítsége, akik a testi panaszok mellett a lélek kiegyensúlyozása érdekében elmélyült beszélgetést folytatnak, a magára maradott betegek további sorsának egyengetését végzik. A városi szociális ellátóhálózat az osztályról hazakerülő betegek további gondozását eredményesen tudja folytatni.

Osztályunkon a nyugodt, barátságos légkör biztosítja, hogy a kényszerűen itt töltött idő a paciensek számára kellemesen, pihentetően teljen.

 

Ideggyógyászati (neurológia) Osztály, Ambulancia és Szakrendelés:

Milyen panaszokkal jelentkezzenek ambulanciánkon vizsgálatra?

Fejfájás, szédülés, járásbizonytalanság, kéz- vagy lábzsibbadás, féloldali gyengeségérzés, testfélzsibbadás, kettőslátás, látás-elhomályosulás, a mozgás jelentős lassulása, gyakori elesések, eszméletvesztéssel járó vagy görcsös rosszullétek, feledékenység, beszéd- elakadás, vizelettartási zavarok, derékfájás.

Az ambulancián történő vizsgálathoz háziorvosi beutaló szükséges. A panaszok alapján a betegség okának felderítéséhez szükséges vizsgálatokat megtervezzük. Itt helyben a fizikális vizsgálatokon túl elektrofiziológiai vizsgálatokat (ENG, EMG, SEP, VEP, BAEP) tudunk végezni. A többi (laboratóriumi, képalkotó) vizsgálatokra előjegyzést kérünk.

A vizsgálatok megtörténte után, a betegség okának megállapítását követően, - indokoltság esetén - ideggyógyászati fekvőbeteg ellátás nyújtására kerül sor.