Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@csmekhm.hu | +36 (62) 532-222
Betegellátó osztályok, szakrendelések

Intenzív Osztály

Alap információk:

Cím

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Imre József u. 2.

Elérhetőségek

Telefon: (62) 532-222

E-mail: ito@csmekhm.hu


Osztályon dolgozó szakemberek:


Részletes információk:

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály orvosai, szakápolói és szakasszisztensei sokrétű feladatot látnak el.

Az Intenzív Terápiás Osztály interdiszciplináris jellegű. Az osztály feladata a kiesett, ill. veszélyeztetett életfontosságú funkciók helyettesítése ill. helyreállítása, függetlenül attól, hogy milyen jellegű alapbetegség kapcsán kerültek a betegek kritikus állapotba. A belgyógyászati, ideggyógyászati betegségek kezelése mellett ellátjuk a posztoperatív időszakban intenzív ellátásra vagy intenzív megfigyelésre szoruló bármilyen műtéten átesett betegeket. Osztályunk orvosai biztosítják a kórház területén a reanimációs (újraélesztés) készenlétet.

Az Aneszteziológiai Ambulanciánkon történik az altatáshoz szükséges műtét előtti kivizsgálás (vérvétel, EKG, mellkas röntgen., orvosi szakvizsgálat), a teherbírás és altathatóság megítélése, szükség esetén kiegészítő vizsgálatok kérése. Az ambulancián a beteg az altatóorvossal megbeszéli az érzéstelenítés módját, ill. közvetlenül a műtét előtti időszak teendőit. Itt kapnak tájékoztatást az altatással kapcsolatos kérdéseikre, amennyiben az felmerül az altatási tájékoztató elolvasása után

Az aneszteziológiai tevékenységek körébe tartozik a műtéti érzéstelenítés minden formájának elvégzése (altatás, különböző típusú vezetéses érzéstelenítések) szükség esetén a műtét utáni felügyelet az ébredő szobában, és nagyobb műtétek után a műtéti fájdalomcsillapítás megtervezése, kivitelezése.

Az orvosok munkáját magasan képzett ápolók és szakasszisztensek, valamint magas minőségi igényeket kielégítő orvosi műszerek (altatógépek, lélegeztető gépek, őrző monitorok, defirillátorok, vesepótló készülékek stb.) segítik.

Keresés
Dátum, névnap
2023. február 08., szerda
Aranka
EVP-EFI

EVP-EFI

EESZT

EESZT

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek
Hirdetés
Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden fontos információról!

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat!