Ugrás a fő tartalomhoz
Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@hmek.hu | +36 (62) 532-222
Betegellátó osztályok, szakrendelések

Intenzív Osztály

Alap információk:

Cím

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Imre József u. 2.

Elérhetőségek

Telefon: (62) 532-222

E-mail: ito@csmekhm.hu


Osztályon dolgozó szakemberek:


Részletes információk:

Az Intenzív Osztály 2017-ben egy új, modern arculatot kapott. Egy ágyas kórtermeket alakítottunk ki, hogy növeljük a betegek komfort érzetét és csökkentsük a kórházi fertőzések kialakulásának lehetőségét. Az osztályt modern műszerekkel és kényelmes intenzíves ágyakkal látták el. Műszerparkunk megfelel a mai intenzív osztályos igények elvárásainak. Osztályunk interdiszciplináris, minden betegséget el tudunk látni. Azok a betegek, akik olyan ellátást igényelnek, amelyek nincs fekvőbeteg osztály háttere a kórházban, a szegedi klinikára kerülnek. Pl: súlyos baleseti sérültek, agykoponya sérültek, egyes ideggyógyászati betegségek, szívinfarktusos betegek. A betegek állapotának stabilizálása után, amikor már nincs igény magasabb szintű ellátásra, a Hódmezővásárhely és körzetébe tartozó betegeket az osztályunkra szállítják további kezelésre.

A betegek kezelésére stabil, tapasztalt szakorvos gárdával rendelkezünk, és vannak fiatal energikus rezidenseink is, akik biztosítják a jövőben is a betegek ellátását. Nővéreink jól képzettek, empatikusak.

Osztályunk tevékenységi körébe tartozik  a műtéti érzéstelenítés. Sebészeti, nőgyógyászati, szülészeti műtétekhez végzünk altatást vagy valamilyen fajta érzéstelenítést. Egynapos Sebészet keretében látjuk le a rövid, kis műtéti beavatkozást igénylő sebészeti és nőgyógyászati műtéteket.

A műtét előtti kivizsgálást az Aneszteziológiai Szakrendelésünkön végezzük. A szakrendelés délután működik, ahol megtörténik az orvosi szakvizsgálat és a korábban elkészített vizsgálati leletek kiértékelése. Ezek alapján határozzuk meg a műtéti-, altatási kockázatot. Szükség esetén kiegészítő vizsgálatokat kérünk. Megbeszéljük az érzéstelenítés módját, pl: altatás, gerincközeli érzéstelenítés. Minden páciensnek lehetősége van kérdéseket feltenni az orvosnak az érzéstelenítéssel kapcsolatban. Az orvos meghatározza, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereiből melyiket kell reggel a műtét előtt bevenni, illetve műtét előtt elhagyni. Az aneszteziológiai szakvizsgálathoz szükséges vizsgálatokra a beutalót az operáló orvos adja.