Ugrás a fő tartalomhoz
Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@hmek.hu | +36 (62) 532-222
Betegellátó osztályok, szakrendelések

Intenzív Osztály

Alap információk:

Cím

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Imre József u. 2.

Elérhetőségek

Telefon: (62) 532-222

E-mail: ito@csmekhm.hu


Osztályon dolgozó szakemberek:


Részletes információk:

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály orvosai, szakápolói és szakasszisztensei sokrétű feladatot látnak el.

Az Intenzív Terápiás Osztály interdiszciplináris jellegű. Az osztály feladata a kiesett, ill. veszélyeztetett életfontosságú funkciók helyettesítése ill. helyreállítása, függetlenül attól, hogy milyen jellegű alapbetegség kapcsán kerültek a betegek kritikus állapotba. A belgyógyászati, ideggyógyászati betegségek kezelése mellett ellátjuk a posztoperatív időszakban intenzív ellátásra vagy intenzív megfigyelésre szoruló bármilyen műtéten átesett betegeket. Osztályunk orvosai biztosítják a kórház területén a reanimációs (újraélesztés) készenlétet.

Az Aneszteziológiai Ambulanciánkon történik az altatáshoz szükséges műtét előtti kivizsgálás (vérvétel, EKG, mellkas röntgen., orvosi szakvizsgálat), a teherbírás és altathatóság megítélése, szükség esetén kiegészítő vizsgálatok kérése. Az ambulancián a beteg az altatóorvossal megbeszéli az érzéstelenítés módját, ill. közvetlenül a műtét előtti időszak teendőit. Itt kapnak tájékoztatást az altatással kapcsolatos kérdéseikre, amennyiben az felmerül az altatási tájékoztató elolvasása után

Az aneszteziológiai tevékenységek körébe tartozik a műtéti érzéstelenítés minden formájának elvégzése (altatás, különböző típusú vezetéses érzéstelenítések) szükség esetén a műtét utáni felügyelet az ébredő szobában, és nagyobb műtétek után a műtéti fájdalomcsillapítás megtervezése, kivitelezése.

Az orvosok munkáját magasan képzett ápolók és szakasszisztensek, valamint magas minőségi igényeket kielégítő orvosi műszerek (altatógépek, lélegeztető gépek, őrző monitorok, defirillátorok, vesepótló készülékek stb.) segítik.