Ugrás a fő tartalomhoz
Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@hmek.hu | +36 (62) 532-222
Betegellátó osztályok, szakrendelések

Sebészet

Alap információk:

Cím

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Imre József u. 2.

Épület: „A” épület

Emelet: II. emelet

Elérhetőségek

Telefon: (62) 532-222

E-mail: sebeszet@csmekhm.hu


Osztályon dolgozó szakemberek:


Részletes információk:

A hódmezővásárhelyi Sebészeti osztály 15 finanszírozott fekvőbeteg ágyon működik, a rövid fekvő ellátást igénylő esetekben többszakmás Egynapos sebészeti osztály segíti a betegellátást. Az osztályon dolgozó orvosok: Dr. Szalai László osztályvezető főorvos, Dr. Tímár László főorvos, Dr. Grochulski  Radoslaw Arkadius adjunktus, Dr. Takács Gyula szakorvos, Dr. Posta Péter és Dr. Győri Sándor szakorvos jelölt munkáját az osztályon 12 szakképzett ápoló, a Központi Műtőben 6 szakképzett műtősnő és 6 műtősegéd segíti. A betegek érzéstelenítését és a súlyos esetek műtét utáni ellátását Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály biztosítja. Betegeink elhelyezésére 2 db 5 ágyas és 6 db 2 ágyas kórterem, a kórtermekben vizesblokk (tusoló-WC) áll rendelkezésre. A korszerű Központi Műtőben 2 aszeptikus és 1 szeptikus műtőterem biztosítja a sebészeti műtéti ellátás feltételeit. A tervezett ellátás mellett a sürgősségi sebészeti ellátást állandó folyamatos ügyeleti szolgálat biztosítja.

Évente átlagosan 1000 műtétet végzünk általános érzéstelenítésben, altatásban. Átlagos ágykihasználtságunk 70-80%. A gyakori és közismert sebészeti beavatkozások, sérvműtétek, tápcsatornai betegségek műtétei, laparoszkópos epeműtétek, „vakbél” műtétek mellett profilunk a pajzsmirigy, a vastag és végbéldaganatok és az emlődaganatok korszerű, magas színvonalú sebészeti ellátása. Betegeink komplex kivizsgálásában korszerű képalkotó vizsgálatok, a daganatos betegek ellátásában Onkoteam nyújt segítséget. Sebészeti osztályunk szakmai színvonalát minősíti, hogy nemcsak a területi ellátási régióból látjuk el a betegeket, hanem sok beteg más intézmény vonzáskörzetéből, az ország távoli pontjairól keresi fel osztályunkat sebészeti ellátási igényével.

A sebészeti járóbeteg ellátást minden hétköznapon sebészeti szakrendelés: Dr. Pócs Erzsébet Krisztina szakorvos, hétfőn és szerdán baleseti sebészeti és ortopédiai szakrendelés: Dr. Keresztes Attila főorvos, csütörtökön érsebészeti szakrendelés: Dr. Veszprémi László főorvos biztosítja.