PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely - Makó intézmény Hódmezővásárhelyi tagkórháza támogatási igényt nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához mintegy 91,13 millió forint értékben, a már megvalósult fejlesztések finanszírozására. A pályázat pozitív elbírálása esetén lehetőség nyílik a korábban saját forrásból finanszírozott beszerzések elszámolására. A 100%-os intenzitású támogatásban elszámolásra kerül egy Siemens SOMATOM Emotion 16 szeletes korszerű CT berendezés egy új digitális rendszerrel együtt, valamint egy - a betegek vagyonbiztonságát szolgáló - videó megfigyelő rendszer is. A projekt támogatása az Európai Unió segítségével valósulhat meg.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó intézmény támogatási igényt nyújtott be a „Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program, Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása” c. pályázati felhívásra. A pályázat keretében „A CSMEK Hódmezővásárhely-Makó intézmény infrastrukturális feltételeinek javítása az ellátások szakmai színvonalának növelése érdekében” címmel, TIOP-2.2.8.A-15/1 azonosítószámmal 91,13 millió forintra pályázott az intézmény.

A projektben elszámolásra kerül a vásárhelyi tagintézményben 2011. novembere óta működő Siemens SOMATOM Emotion 16 szeletes CT berendezés, továbbá a 2012. márciusában üzembe helyezett PACS-rendszer, amely a kép-, illetve leletarchiválást szolgálja. Az intézmény a megvalósult fejlesztéssel a költségek egyidejű csökkentése mellett helyben teszi elérhetővé a napi klinikai munkához elengedhetetlenül szükséges CT-diagnosztikát, biztosítva ezzel a magas színvonalú, biztonságos betegellátást, miközben a betegek sugárterhelése csökken.

A kiépített vagyonvédelmi rendszer modern technológiájával biztosítja a betegek vagyonbiztonságát, valamint az állami vagyon és a korszerű eszközpark védelmét. A projekt finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósulhat meg.