Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ
igazgatas@csmekhm.hu | +36 (62) 532-222
Sürgősségi Osztály (SO2)
 

A támogatás megnevezése: TIOP-2.2.2/08/2F

A sürgősségi ellátás - SO1 és SO2 (és ezeken belül a gyermek sürgősségi ellátás) fejlesztésének támogatása

A pályázat címe: A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház sürgősségi fogadóhelyének fejlesztése sürgősségi osztállyá (SO2)

A beruházás teljes költsége: 266.137.600 Ft

A kétfordulós pályázat első fordulójára Hódmezővásárhely MJV Önkormányzata által benyújtott pályázat sikerrel zárult. A pályázat második fordulójára benyújtandó pályázati anyag kidolgozása jelenleg folyamatban van. Amennyiben a második forduló is sikerrel zárul, akkor az Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben SO2 szintű sürgősségi osztály kerül kialakításra, melyben ténylegesen biztosítható az egykapus rendszerű, korszerű infrastruktúrájú és felszereltségű folyamatos sürgősségi ellátás.

A kialakított sürgősségi betegellátó osztályon a Mentőszolgálat révén a legrövidebb úton beszállított, vagy egyéb módon érkező, sürgősségi betegellátást igénylő betegek diagnosztikus vizsgálata és állapot meghatározása időveszteség nélkül megtörténik, melyet követően az állapotnak és az eredményeknek megfelelő belgyógyászati, vagy sebészi ellátásra irányítható a beteg. A diagnózis felállítása után az ellátás és megfigyelés vagy helyben megtörténik, vagy fekvőbeteg osztályos elhelyezésben részesül a beteg.

Ennek révén a betegutak lerövidülnek, a téves betegutak aránya lényegesen lecsökken mind a járóbeteg, mind a fekvőbeteg ellátásban.

Keresés
Dátum, névnap
2023. március 26., vasárnap
Emánuel
EVP-EFI

EVP-EFI

EESZT

EESZT

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek
Hirdetés
Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden fontos információról!

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat!